Tips voor het auto verkopen

Tips voor het auto verkopen

6 juni 2022 Uit Door Redactie

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto, maar moet jij eerst nog jouw oude auto kwijt dan heb ik hier tips over hoe je jouw auto kwijt moet. Als je een nieuwe auto wilt, is er vaak een kans dat jij je oude auto nog hebt en die wil je graag je auto verkopen. Dit kan een moeilijke klus zijn omdat er veel auto’s worden verkocht en jouw auto tweedehands verkoop is. Veel mensen verkopen hun auto via internet zoal op marktplaats of andere tweedehands verkoop sites en dit doen ze vaak met behulp van een advertentie. Een advertentie maken kost tijd, maar als je het goed doet heb jij je auto zo verkocht. In een advertentie is het van belang dat je alle informatie goed neerzet zoals de kilometerstand, onderhoudsbeurten, jaartal, datum van keuring, veel afbeeldingen. Met deze afbeeldingen kun je goed laten zien hoe je auto er nu uitziet. Je kan je auto ook op andere manieren verkopen dan alleen online. In dit artikel ga ik jullie vertellen hoe. 

Verkoop aan de sloperij 

Het kan soms zijn dat de auto niet meer door de keuring heen komt dan word je auto vaak gerepareerd. Als de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatiekosten dan kan het zijn dat je auto naar de sloperij moet. Een sloopauto is moeilijk te verkopen op het internet omdat mensen niet zitten te wachten op een sloopauto dus vaak verkoop je hem aan de sloperij zelf. Een sloperij geeft jou een kleine vergoeding tussen de 100 en 500 euro. Deze vergoeding hangt af van hoeveel oud ijzer een sloopauto heeft en wat voor belangrijke onderdelen nog gebruikt kunnen worden voor de verkoop of de recycling. Een sloopbedrijf zorgt er meteen voor dat de auto niet meer op jouw naam staat en je geen belasting en verzekering meer hoeft te betalen zodat je zo snel mogelijk een nieuwe auto kan kopen. 

Verkoop aan een dealer

Naast een auto verkopen online of via een sloopbedrijf kan je jouw auto ook verkopen aan een dealer. Je ruilt hem als het ware in voor een bedrag dat weer afgehaald kan worden van je nieuwe auto die de meeste mensen kopen bij dezelfde dealer. Het bedrag wat je voor deze auto krijgt, is klein wat mensen niet altijd even fijn vinden omdat ze het idee hebben alsof ze nog heel veel moeten betalen voor de nieuwe auto je ruilt hem voor een te goedkoop bedrag. Deze manier is natuurlijk wel heel makkelijk, maar is zeker niet de beste keuze om je auto te verkopen.