Waar kun je terecht voor het aanschaffen van goedkope games?

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van goedkope games?

30 oktober 2022 Uit Door Redactie

Steeds meer Nederlanders gamen en dat is begrijpelijk. Als je een dag hard gewerkt hebt of naar school bent gegaan, dan wil je je natuurlijk even kunnen terugtrekken en verkassen naar een andere wereld. De meeste mensen beschikken over een game console, maar toch is er ook een grote groep Nederlanders dat beschikt over een game-pc. Om games te kunnen spelen, moet je games aanschaffen. Helaas worden de games die tegenwoordig op de markt gebracht worden steeds duurder. Je betaalt voor een A+ titel al snel zeventig euro en dat is erg veel geld. Niet iedereen heeft het geld daarvoor en ook zit niet iedereen te wachten om zoveel geld uit te geven aan een game. Gelukkig zijn er ook manieren om goedkoper uit te zijn. Welke manieren dat zijn vindt je dan ook in dit artikel. 

Tweedehands games aanschaffen 

De meeste mensen die games aanschaffen, kiezen ervoor om een Cd-rom aan te schaffen. Dit is begrijpelijk, want je kunt de game dan verkopen als je deze uitgespeeld hebt. Deze games worden in veel gevallen verkocht op websites waar Nederlanders hun spullen proberen te verkopen. Als je weinig te besteden hebt of gewoon wilt besparen, dan kun je ervoor kiezen om tweedehands games aan te schaffen. Helaas is het aanbod aan pc games wel erg klein, maar dat heeft er ook mee te maken dat bijna iedereen over een Playstation of Xbox beschikt. 

Kies voor het aanschaffen van een productsleutel 

Als je over een game-pc beschikt, dan heeft het weinig zin om een tweedehands game aan te schaffen. Je kunt er dan het beste voor kiezen om een Steam productsleutel bij een Nederlandse webwinkel aan te schaffen. Dit is een productsleutel die je kunt inwissel in de Steam winkel. Het voordeel hiervan is dat je goedkoper uit bent dan dat als je het spel zou kopen in de Steam winkel, maar ook kun je de game niet kwijtraken. De gekochte game staat namelijk levenslang gekoppeld aan je Steam account. Mocht je geen gebruik maken van Steam, dan kun je bij deze webwinkels ook terecht voor het aanschaffen van Origin, Uplay en Battle.net productsleutels

Wacht op leuke aanbiedingen 

Wanneer het winter of zomer is, dan zijn er allerlei leuke aanbiedingen te vinden in de Steam winkel. Dit zijn zeker niet zomaar leuke aanbiedingen, want je kunt dan games kopen met een korting van 95% procent. Natuurlijk gaat dit vaak niet om de nieuwste en beste titels. Deze aanbiedingen zijn meer geschikt voor gamers die gek zijn op INDIE games. 

Waarom worden games steeds duurder?

De wereldwijde gamemarkt is wellicht honderden miljarden uit. Veel ontwikkelaars weten dat, waardoor de concurrentie vrij hoog is. Daarnaast worden er jaarlijks nieuwe technieken ontwikkeld, wat het ontwikkelen van een nieuwe game steeds prijziger maakt. Dit zorgt er allemaal voor dat gameontwikkelaars steeds meer geld voor hun games vragen. Dat is terecht, maar het gaat altijd ten koste van de consument. Veel gamers zijn nog minderjarig en kunnen in veel gevallen geen game van zeventig euro betalen. Daarnaast zijn er ook voldoende mensen die het geld niet hebben om een nieuwe game aan te schaffen.