Wat is een OPmanager?

Wat is een OPmanager?

28 oktober 2020 Uit Door Redactie

Jij hebt waarschijnlijk een eigen bedrijf of werkt bij een bedrijf wat nog aan het settelen is. Als dit het geval is maakt het bedrijf waarschijnlijk wel gebruik van het internet. Dan is het wel zo handig en veilig om een OPmanager te gebruiken om veilig te kunnen internetten. Vandaag ga jij een stuk meer te weten komen over waar deze manager precies voor wordt gebruikt en waarom jij dit ook nodig hebt. Het bewaakt onder anderen routers, switches, firewalls, VM’s en servers op fouten en bewaakt de prestaties. Maar als je verder leest zul je hier zo nog een stuk meer over te weten komen.

OPmanager

De meest vertrouwde software voor netwerkbewaking

Voor bijna al hun processen vertrouwen bedrijven op netwerken. Daarom is de bewaking van het netwerk natuurlijk van groot belang voor elke ondernemer. Netwerken zijn tegenwoordig verbonden met verbindingen tussen geografisch gescheiden datacenters en openbare en privé clouds. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar als jij je er wat verder in verdiept zal het wel meevallen, zoek gewoon op OPmanager en je zult een hoop extra informatie vinden. Het bewaakt met name de netwerkapparatuur, zoals routers, switches, load balancers, firewalls, servers, draadloze LAN-controllers, printers, VM’s, opslagapparatuur en natuurlijk alle apparatuur met een IP-adres en dat aangesloten is op het wereldwijde web.  

De OPmanager bewaakt het netwerk continu en biedt diepgaand inzicht en volledige controle over het netwerk. Als jij ondernemer bent zijn er dus onwijs veel redenen om deze manager aan te schaffen en in te zitten binnen het bedrijf.